Begin het jaar gezond!

Begin het jaar gezond!

Volkoren graanproducten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Denk aan volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, etc.

Het eten van volkoren producten verlaagt risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2. Verder zijn volkoren graanproducten een belangrijke leverancier van koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines.

Om te profiteren van de gezondheidswinst en van de belangrijke voedingsstoffen, geldt het advies om er voldoende van te eten en witte graanproducten zoveel mogelijk te vervangen door volkoren varianten. 

 

De graankorrel bestaat uit 3 delen. Binnenin zit de meelkern, onderin de kiem en om het geheel de zemel. De meeste goede voedingsstoffen zitten in de kiem en de zemel. Volkoren graanproducten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Denk aan volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. 

Volkoren pasta is gemaakt van ten minste 50% volkorenmeel. Witbrood en witte pasta daarentegen zijn gemaakt van tarwebloem. Tarwebloem bevat alleen het middelste deel van de graankorrel. 

Volkorenbrood

Volkorenbrood is gemaakt van 100% volkorenmeel. Als er ‘volkoren’ in de naam van het brood gebruikt is, dan weet je zeker dat het volkorenbrood is. Op het etiket staat in elk geval of er volkoren(tarwe)meel is gebruikt of niet. Aan de kleur is niet te zien of brood bruin of volkoren is. Soms is brood gekleurd met geroosterd moutmeel of gekarameliseerde suiker. Bruinbrood of tarwebrood is een mengsel van tarwebloem en tarwevolkorenmeel. Meergranenbrood wordt gemaakt van meerdere graansoorten. Het kan van volkorenmeel gemaakt zijn, maar dat hoeft niet. Dit staat op het etiket aangegeven. Peanut butter cake

Peanut butter cake

 

Hier in huis zijn we gek op pindakaas en daarom is er een peanutbutter cake ontwikkeld.

Met stukjes pinda erop als extra smaakmakers.

Laat u verrassen!Openingstijden Kerst

Openingstijden Kerst

Op zondag 24 december zijn al onze winkels extra geopend van 08.00 tot 16.00. U kunt ervoor kiezen om uw kerstbestelling deze dag af te halen.

Tevens hebben we een compleet assortiment beschikbaar in onze winkels. Alles wordt vers gebakken en gemaakt!

 

Op zondag 31 december zijn al onze winkels extra geopend van 08.00 tot 16.00. Deze dag bakken we volop oliebollen en appelbeignets. In onze winkels liggen verder verse broodjes en stokbrood. Deze dag bakken we geen grootbrood.Nieuw spaarsysteem Bakkerij van Doorn!

Nieuw spaarsysteem Bakkerij van Doorn!

Bakkerij van Doorn maakt samen met Piggy sparen eenvoudig. U heeft nog maar één kaart nodig om bij al uw favoriete winkels te sparen. U kunt zelfs met uw smartphone spaarpunten laten opwaarderen!

Bij elke euro krijgt u 1 spaarpunt. Al bij 50 spaarpunten kunt u deze inwisselen tegen een lekkernij uit eigen bakkerij! Vraag een van onze medewerkers over Piggy, en de beloningen.

Zeg maar gedag tegen al die stempelkaarten en spaarzegels!Nieuwe locatie

Nieuwe locatie

Met gepaste trots mogen wij u vertellen dat we per 1 juni een nieuwe vestiging openen.

Op de Markt van Sint-Oedenrode openen wij onze nieuwste vestiging!

 

Per 1 mei sluiten wij de locatie in Heeswijk-Dinther.Nieuwe gebakjes!

Nieuwe gebakjes!

Nieuwe gebakjes!

Binnenkort verkrijgbaar in onze winkels:

  •          Yoghurt abrikoos gebakje
  •          Cappuccinogebakje
  •          Kersencarré
  •          Chocolade bavaroispunt

 

 Sparen met Piggy bij Bakkerij van Doorn!

Sparen met Piggy bij Bakkerij van Doorn!

Vanaf heden kunt u sparen met het Piggy spaarsysteem.

Hiermee kunt u ongeacht uw aankopen sparen voor leuke producten. Voor elke uitgegeven euro ontvangt u 1 punt.

De piggypas of app is te gebruiken bij alle aangesloten ondernemers. U heeft dus slechts 1 pas nodig voor alle winkels!

Kijk op www.piggy.nl voor alle aangesloten ondernemers, of kijk in een van onze winkels op de Ipad.Overlijden Mari van Doorn

Overlijden Mari van Doorn

Degene die ik liefheb verlaat ik
om degene die ik liefhad terug te vinden

 

1e Kerstdag is Mari van Doorn, onze opa, en een van de grondleggers van ons bedrijf overleden.

 Landelijke BakkersVakwedstrijden

Landelijke BakkersVakwedstrijden

3 x 3e prijs gehaald!

We hebben gisteren voor de eerste keer meegedaan aan de landelijke BakkersVakwedstrijden.
Hierbij behoren we met ons speltbrood, tijgertarwe en volkorenbrood tot de top 3 van Nederland!

Wij zijn supertrots op onze bakkers!FSSC 22000 Certificering

FSSC 22000 Certificering

Elke dag weer proberen wij te voldoen aan de verwachtingen van u als klant. Dit betekent dat onze brood- en banketbakkers dag en nacht hun uiterste best doen om een mooi en lekker product voor u te maken.
Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om ook de voedselveiligheid te waarborgen. Dit kan middels het werken volgens de hygiënecode maar wij vonden het nodig om een stap hoger te gaan. Omdat wij buiten de winkels en huis-aan-huisbezorgers veel leveren aan zorginstellingen, ziekenhuizen, hotels, supermarkten en grote cateringorganisaties hebben wij gekozen om ons te laten certificeren volgens de door GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende norm FSSC 22000 (Food Safety System Certification). In dit kwaliteitssysteem zijn zaken als beleid, processen, procedures en instructies op een dusdanige wijze vastgelegd zodat de productkwaliteit en voedselveiligheid op een professionele manier kan worden gewaarborgd.

Sinds 2010 is Bakkerij van Doorn gecertificeerd. Op 15 augustus hebben we het certificaat wederom behaald!