Hartige broodlolly's

Hartige broodlolly's

Ingrediënten

1 bruin casinobrood, in de lengte gesneden
2 courgettes
1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel milde paprikapoeder
zout, versgemalen peper
suiker
25 houten spiesen

Bereiding

Schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een half uur liggen. Dep de plakken droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan gaar met mooie bruine streepjes. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Pureer de paprika’s met paprikapoeder, zout en peper en eventueel en klein beetje suiker tot een gladde puree. Snijd de korsten van het brood. Rol de plakken brood met de deegroller iets platter en bestrijk ze met paprikapuree. Leg de plakken courgette erop. Rol de plakken brood vanaf een korte kant stevig op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en laat ze in de koelkast in een uur opstijven. Snijd de broodrollen met een scherp glad mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Steek in elk rolletje vanaf het punt waar het brood aan de buitenkant eindigt een spies tot bijna aan de bovenkant van het rolletje. Leg de broodlolly’s 'dakpansgewijs' op een schaal. 

 


Bruine bol met witlof en kastanjechampignons

Bruine bol met witlof en kastanjechampignons

Ingrediënten

2 bruine bollen of pistolets
1 eetlepel olijfolie of notenolie
100 g hamreepjes
2 struikjes witlof, in repen
100 g kastanjechampignons, in plakjes
1 eetlepel balsamicoazijn
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Halveer de bruine bollen en hol ze eventueel iets uit. Verhit de olie en bak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Schep de witlof en champignons erdoor en roerbak nog 3-4 minuten. Blus af met balsamicoazijn en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Vul de bruine bollen ermee.

Bereidingstijd: circa 10 minuten